Amityville: Az ébredés filmkritika

A nyár második horrorjaként mutatkozik be a mozikban az Amityville: Az ébredés című film. A történet a szokásos klisével indul: egy család új házba költözik. Ennek ellenére mégsem laposodik el, fenntartja a figyelmet a cselekmény egészen a végéig. Fontos tudnivaló a filmmel kapcsolatban, hogy egy 1974-ben valóban megtörtént gyilkosság az alapja, amelynek gyanúsítottja a kihallgatása során azt nyilatkozta, hogy egy démon parancsára cselekedett. Ez természetesen nem bizonyosodott be, ám jó alapként szolgált számos filmfeldolgozásnak, regénynek, dokumentumfilmnek. Ehhez a körhöz tartozik bizonyos szempontból ez a film is. Emberivé az teszi a történetet, hogy napjainkban játszódik, valamint szó esik benne az amityville-i tragédia korábbi feldolgozásairól is, ezzel nagyon valósághű környezetet teremtve.

Franck Khalfoun rendező igyekezett kiemelni ezt a feldolgozást a korábbiak közül, ez azonban nem teljesen sikerült. Egyik oka lehet a nem túl kimagasló színészi játék. Pedig nem ismeretlen művészek alakítják a főbb szerepeket: Jennifer Jason Lee és Cameron Monagham több alkotásban is nagyot domborított már. Itt a probléma a rájuk osztott szerepek egysíkúságával van, amiben nem tudják kamatoztatni igazi színészi tehetségüket. Ettől eltekintve összességében nem lett rossz a film, trténetét tekintve egyben van, pont annyira ijesztő, amennyire egy ilyen filmtől várnánk, és végig jelen van a feszültség, lehet izgulni, mikor jelenik meg hirtelen valami egy sötét sarokból. Aki szeretne betekinteni Amityville sötét titkába, mindenképp nézze meg. :)

Sarkadi Timi - projektvezető


További híreink
Újrahasznosítás kreatív módon
július 08.
4 perces olvasmány

Tudtad, hogy a koalákat nemrég kihalt fajnak nyilvánították? És hogy a jégsapkák olvadása miatt több jegesmedve halt éhen a közelmúltban?
Tagságérvényesítés 2022/23 II. félév!
február 13.
5 perces olvasmány

Újra elérkezett a TAGSÁGÉRVÉNYESÍTÉS ideje! Ne hagyd ki különben MÁRCIUS 31-től nem tudsz tovább dolgozni!
Június hónap dolgozója: Szalai Ivett
augusztus 02.
1 perces olvasmány

A júniusi hónap dolgozója címet ezúttal Szalai Ivett nyerte el, akire mindig lehet számítani, ha a munkáról van szó. Beszámolt nekünk arról, hogy...
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!