Így könnyítsd meg az életed a karanténban

Ez a jelenlegi időszak mindenkinek nehéz, de meg kell próbálnunk áthidalni a mindennapi problémákat és alternatívákat keresni, változtatni a szokásainkon, esetleg újakat kialakítani. Ehhez hoztunk nektek néhány tippet.Fizess online


A számlákat fizesd online vagy appon keresztül, így nem kell majd sorban állnod a postán. A mobilszolgáltatók alkalmazásaival bármikor átállhatsz az appon történő biztonságos fizetésre, illetve az iCsekk alkalmazással egyszerűen befizetheted a csekkeket, QR kód beolvasásával.

Rendelj házhoz élelmiszert


A legtöbb élelmiszerlánc már rendelkezik házhozszállítással, így nem kell elmenned a boltba, egyszerűen meg tudsz mindent rendelni online. Rendelj a család több tagjának is, illetve az idős szomszédoknak is segíthetsz, ha egyszerre vásároltok meg mindent és a futár házhoz hozza nektek.Támogasd a kisvállalkozásokat


Zöldséget, gyümölcsöt és akár húst is rendelj, vásárolj őstermelőtől, így támogatod a munkájukat, a megélhetésüket, te pedig friss, hazai termékeket, idényzöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatsz. Olyan élelmiszert ne vásárolj, amit nem szeretsz és az átlagos hétköznapok alatt nem fogyasztasz, mert biztosan a kukában végzi a járvány végén. Főzz otthon


Ha szeretsz főzni, de a mindennapok rohanásában nincs rá időd, akkor ez egy remek alkalom arra, hogy minél többet és finomabbat főzz magadnak és a családnak. Most főzz nagyobb adagokat, és lehetőség szerint olyan ételeket, melyeket le tudsz fagyasztani.Ha nem szeretsz főzni, rendelj házhoz Fenntartható Vendéglátóhelyekről: ha nem vagy egy konyhatündér és nem szívesen főzöl, akkor rendelj olyan éttermektől, akik törekszenek arra, hogy környezetei terhüket csökkentsék. A Felelős Gaszrohős weboldalán tájékozódhatsz részletesebben arról, hogy melyek ezek a vendéglátóhelyek.

Keress egy új hobbit


Nagyon sok online, ingyenesen elérhető workshopot indítanak most, melyekre facebbok eseményt is készítenek és bárki részt vehet rajtuk. Ilyenek például a varrótanfolyamok, jógaórák, zero waste workhopok, különböző számítógépes programok alapozó órái, ahol fejlesztheted magad. Itt az idő, hogy új dolgokkal ismerkedj, inspirálódj, és új hobbit szerezz!


Sportolj otthon


Néhány konditerem még nyitva van, de, ha teheted, akkor inkább #maradjotthon, és sportolj a négy fal között. Ha a konditerembe a súlyok miatt jársz, akkor erre az időszakra vásárolj súlyzókészletet és otthon tartsd szinten a formád.Amennyiben a mindennapokban nem sportolsz, ez egy remek alkalom, hogy most elkezdj. Fizesd be magad online edzésre vagy válogass a különböző netes videók közül. A beach body a karantén alatt készül!

Fogadj örökbe egy állatot, vagy legyél ideiglenes befogadó


Régóta fontolgatod, hogy örökbe fogadsz egy háziállatot? Remek alkalom ez az időszak erre, hiszen otthon tudsz vele lenni, taníthatod, ismerkedhettek, összecsiszolódhattok.

 

Néhány egyesület és menhely már bezárta a kapuit, de vannak olyanok, akik szigorú egészségügyi szabályokat betartva még várják az örökbefogadókat. Nézz körül, és egy megfontolt döntés után te lehetsz a legboldogabb karanténban élő ember. Ha pedig nem szeretnél elköteleződni hosszú időre, akkor jelentkezz ideiglenes befogadónak, hiszen ebben az időszakban is szükségük van a menhelyeknek az ideiglenes befogadók segítségére.Támogasd az egészségügyi dolgozók munkáját


Az egészségügyben dolgozó embereknek különböző gyűjtésekkel, adományokkal segítheted a munkájukat. Válaszd ki, hogy melyik intézményt szeretnéd támogatni és kérdezz utána, hogy mire van szükségük.

 

Hidd el, hogy már egy kis felajánlásnak is nagyon fognak örülni, hiszen emberfeletti, nehéz munkát végeznek és minden nap azon vannak, hogy megállítsák a vírus terjedését, és újra visszatérhessünk a megszokott mindennapokba.

 

Ne feledjétek, hogy az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és drogériák a járvány alatt is nyitva tartanak. Mégis, próbáljatok minél ritkábban járni ezekre a helyekre és minél kevesebb emberrel találkozni.

 

Ha utcára mentek, akkor viseljetek kesztyűt és maszkot, valamint tartsatok minimum egy méter távolságot más emberektől. Ha hazaértek, öltözzetek át és alaposan mossatok kezet!


Reméljük, hogy hasznosnak találtátok a tippjeinket és segítenek nektek a mindennapokban. Kitartást és jó egészséget kívánunk!


Képek forrása: pinterest, pixabay


További híreink
Időspórolási technikák a gyakorlatban
november 23.
5 perces olvasmány

…és az én-idő jelentősége és hatása a környezetünkben.
A hónap Depósa Szegeden: Boldocki Marcell!
október 25.
2 perces olvasmány

A hónap Depósa Szegeden: Boldocki Marcell!
Június hónap Depósa Szegeden Nagy Kristóf!
július 20.
3 perces olvasmány

Június hónap Meló-Depós dolgozójának a nálunk töltött ideje abszplút sikertörténet, ha érdekel, akkor kattints a cikkre!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!