Szegedi Ifjúsági Napok - így tetszett nekünk

SZIN-es élményeim

Ezen a nyáron, életemben először úgy gondoltam, itt az ideje kipróbálni a fesztiválozást is. Mivel szegedi vagyok és gyors utána olvasás után a beharangozott fellépők is elnyerték a tetszésemet, így májusban megvettem a bérletet a Szegedi Ifjúsági Napokra.

Alig vártam, hogy eljöjjön az augusztus vége és engem is átjárjon a SZIN életérzés. Szerencsére idén volt arra lehetőség, hogy a fesztivál előtti hétvégén a szegedi Ifjúsági Házban kiváltsa a bérletét bárki, aki akarja – ezzel is elkerülve az első napi több órás várakozást a kapuknál – ezért én is így tettem. A bejutás a SZIN területére így tényleg gyorsabb volt.

A fizetést tekintve a fesztiválon a festipay kártya rendszer működött, mint szinte minden ilyen jellegű nagy rendezvényen. Kiváltottad a megfelelő pontokon, töltöttél rá pénzt és már mehettél is. Készpénzzel nem lehetett fizetni, a legkisebb árustól kezdve, mindenhol a festipay kártyát fogadták el. A használata könnyű, egyszerű, elvesztés esetén le is tiltható.

Az árak tekintetében kellemes csalódás ért. Bár alkoholt bevinni nem lehetett, mind az ital, mind az étel árak nem voltak elrugaszkodva a valóságtól, nem volt minden sokkal drágább, mint máshol. A kiszolgálás kedves volt és igyekeztek mindenkinek gyorsan rendelkezésére állni. Változatos étel kínálat volt jellemző, a Fornettitől a különféle streetfood ételekig minden megtalálható volt. Lehetőség volt többek között informálódni a plazmaadásról, civil szervezetek tevékenységéről, és játékra is volt alkalma az embernek.

A koncertek több színpadon zajlottak. Általában a legtöbb embert vonzó előadók a Borsodi Nagyszínpadon adtak koncertet, ezen kívül még öt kisebb pódium állt az érdeklődők rendelkezésére. A zenei stílusokat figyelembe véve a felhozatal vegyes volt, raptől kezdve a popon, a blueson, az alternatívon keresztül a rockig, sok fajta zenei stílus helyet kapott, így mindenki megtalálta a maga kedvenceit.

Az én egyik személyes kedvencem a fellépők közül a Halott pénz zenekar volt. Ezelőtt még sosem hallottam őket élőben. Tíz perccel a koncert előtt érkeztünk a nagyszínpadhoz, így még volt helyünk középtájon egész elöl a színpadnál elhelyezkedni. Mire kezdődött a koncert óriási tömeg gyűlt össze. Hihetetlen élmény volt, ahogy több ezren egy emberként tomboltunk a dalokra. Én is végig énekeltem és ugráltam a koncertet, szinte elejétől végéig libabőrös voltam. Összességében nekem nagyon tetszett, első fesztivál élménynek tökéletes volt. Már most biztos vagyok benne, hogy jövőre sem hagyom ki.


Sarkadi Timi- projektvezető


További híreink
Nincs elég moly, avagy a fenntarthatatlan fast fashionről
szeptember 26.
5 perces olvasmány

Cikkünkben a fast fashion fenntarthatatlanságáról hoztunk néhány sokkoló adatot, ugyanis ameddig a fast fashion ilyen népszerű beszélni is kell róla.
Filmajánló: Stephen King – Álom Doktor
november 19.
3 perces olvasmány

Figyelem! Spolierveszély! A cikk fontos részleteket tartalmaz a történetről, ne olvasd el, ha még nem láttad és megnéznéd a filmet
Július hónap Depósa Szegeden Akas Shoro!
augusztus 09.
3 perces olvasmány

Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!