Utazzunk BELFÖLDÖN!

Még csak most kezdődött a nyár, de szinte mindjárt véget is ér. A járvány miatt kialakult tényezők miatt vagy le kellett mondanunk a nyaralásunkról, vagy el sem kezdtük szervezni.

 

Most a külföldi utazás körülményesebb, és ne felejtsük el, hogy a magyarországi turizmus is nagyon nehéz helyzetbe került, különösen a Budapesten. Eddig ugyanis a vendégek 85%-a külföldi turista volt a fővárosban, így mi azzal is segíthetünk, ha idén belföldön nyaralunk.Az élmény nem fog változni, hiszen rengeteg olyan látványosság van belföldön is, amit még nem láttunk. Illetve egy Balatonon töltött hét is tud ugyan olyan pihentető és gyönyörködtető lenni, mintha a tengerpartra mentünk volna.

De milyen programok várhatnak ránk, ha úgy döntünk itthon maradunk?

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség elindított egy olyan kampányt, aminek a célja, hogy maradjunk belföldön, biztonságban, miközben felfedezzük Budapest és egész Magyarország csodálatos helyszíneit, a világörökség részeit.

 

A www.csodasmagyarorszag.hu weboldalon tájékozódhatunk, böngészhetünk az úti célok között, megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb desztinációt.Amennyiben szívesen utaznánk, a Dunakanyarban most van egy remek lehetőség, ami egy Hop-on hop-off hajójárattal biztosított, és a napijegy mindössze 500 forint, egységesen. Így arra is van lehetőség, hogy leszálljunk valamelyik megállóban, megismerjük a környéket, majd ugyanazzal a jeggyel folytassuk utunkat a következő hajóval.

 

A menetrendet és a további részletek itt elérhetőek: https://www.mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/dunakanyari-kirandulohajok/dunakanyarkorjarat/#Amennyiben családdal utaznánk, ahol van kisebb gyermek, akkor a Kajla alkalmazás sokat segít hazánk megismerésében. Azonban ez az app nem csak szórakozást nyújt, hanem rengeteg kedvezménnyel jár. Például, azok a gyerekek, akik rendelkeznek Kajla-útlevéllel (amibe az utazás során pecséteket kell gyűjteni) ingyen utazhatnak a MÁV és GYSEV vonalain.

 

További részletek: https://kajla.hu/partner-kedvezmenyekAmennyiben mégis úgy döntünk, hogy külföldre utazunk és nincsenek megfelelő információink arról, hogy milyen korlátozásokkal mehetünk az adott desztinációba, akkor érdemes megnézni www.utazasinfo.com weboldalt, ami hiteles információkat szolgáltat.Korábbi cikkeinkben is írtunk nektek arról, hogy belföldön milyen lehetőségeitek vannak, hogyan lehettek turisták akár Budapesten is.

 

Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk nyáron!

 

Forrás: www.turizmus.com. Képek forrása: www.kajla.hu; www.utazasinfo.com; www.canva.com

További híreink
Szeptember hónap dolgozója Szegeden: Huszár Csongor
szeptember 25.
3 perces olvasmány

Csongor amellett, hogy napi szinten végzi operátori munkáját, a csapat lelkeként mindig segítő kezet nyújt a többieknek, ha valamilyen informatikai vagy rendszer problémáról van szó.
Szakdolgozatírás: hibák, melyeket ne kövess el
április 03.
4 perces olvasmány

Most, adunk néhány tippet, hogy elkerülhesd azokat a csapdákat, melyekbe már sokan belesétáltak.
Vitaminok, táplálékkiegészítők fontossága
december 07.
5 perces olvasmány

Megérkezett a tél, vele együtt a megfázásos, vírusos betegségek ideje is.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!