Top 5 Depós podcast

Elsőként tisztázzuk: mi is az a podcast?

A szó az iPod és a Broadcasting szavak összefonódásából jött létre, és az Apple-hez köthető „alkalmazás”, melyből manapság már számos témában találhatunk kedvenceket.

És hogy nekünk mi a toplistánk? Mutatjuk!


  1. Párnacsata
  2. Halottnak a coach
  3. Lapozz a 99-re!
  4. Garázsmenet
  5. Orient Expressz


Párnacsata


A Melo-Deponál egy „icipicit” többen vannak a lányok, ezért nem meglepő, hogy ezt hallgatjuk a legtöbben. Ez a podcast inkább női témákkal foglalkozik, azon belül is tabutémákat boncolgatnak általában, mint például a párkeresés, nőgyógyászati „élmények”, öntestkép, feminizmus és persze amivel a legtöbbünk találkozott már ha volt egy komolyabb kapcsolata: „mikor jön a baba”.Nagyon érdekes adásokat raknak fel a nők számára, viszont szerintünk a férfiaknak is hasznos lehet: ha bele-bele hallgatnának, akkor valamennyire megértenék a nőket.

Halottnak a coach


Ez a podcast munkahelyi témákat fürkész. Bán András műsora, aki a vendégei élettörténeteivel foglalkozik. A változásról szól leginkább, arról, hogy egy pangás vagy egy krízis hogyan teremthet új lehetőséget az újrakezdéshez vagy a fejlődéshez.Hittétek volna, hogy ez a második kedvenc?!

Lapozz a 99-re!


Aki szeret olvasni, annak mindenképp fel kell iratkoznia erre a podcastre. Szabados Ági műsora, aki a vendégeivel segít, hogy hogyan válasszunk jó könyvet.

De miért is ez a neve a podcastnek? Ha a műsorvezetőnek ajánlanak egy könyvet, akkor az első 100.oldalból már tudja, hogy tovább olvassa-e vagy sem. Így könnyít a választásodon egy adott könyv kapcsán.

Olvasni menő!

Garázsmenet


Két huszonéves műsorvezetője van ennek a podcastnek: Végh Dóri és Pásztor Martin. Olyan dolgokról cseverésznek, melyekre általában kíváncsiak a húszas éveiben járó fiatal felnőttek. Adásaik között vannak olyan témák, melyeket a lányok/fiúk jobbára nem mernek feltenni egymásnak vagy, hogy kinek milyen volt az „első”.Orient expressz


Ezt a podcastet viszonylag kevesen ismerik, pedig nagyon jól bemutatja az Ázsiai kultúrát, Ázsia népét és az országait. Minden kedden elviszi a hallgatókat a civilradio.hu Ázsiába. Nagyon érdekes, hogy miként éltek, mivel foglalkoztak régen az ázsiai emberek.Ha foglalkoztat egy kicsit is más országok kultúrája, akkor mindenféleképp ajánljuk ezt a podcastet!

 

Érdekes tény, hogy podcastek már 2004 óta jelen vannak az életünkben, de körülbelül 2-3 éve van az, hogy nem esünk kétségbe, ha valaki kiejti ezt a szót a száján.

 

Füleseket fel!

 

Források: pexels.com, anchor.fm/parnacsata, halottnakacoach.blog/podcast, betonestudio.com/show/lapozz_a_99_re, anchor.fm/garazsmenet, expresszorient.blog.hu, ujnemzedek.hu

További híreink
Zavar az erőben, az önéletrajz körül
február 24.
4 perces olvasmány

Eljött az ideje most annak, hogy konkrét, megtörtént eseteken keresztül mutassuk meg, hogy milyen típusú bakizókkal találkoztunk már pályafutásunk során.
Zöld a négy fal között? - útmutató kezdő lakás-kertészeknek
április 29.
2 perces olvasmány

Mostanában mindenki otthon tölti a legtöbb időt, ismerős az érzés, amikor végre kiszabadulnál a természetbe, növények közé? Ehhez még a lábadat sem kell kitenned, nevelj szobanövényeket otthon!
Budapest hónap dolgozói
szeptember 20.
1 perces olvasmány

Augusztus hónap dolgozója címet két szorgalmas fiatal: Judák Anikó és Bai Szilárd érdemelték ki. Olvassátok a velük készült interjút. ?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!