Január hónap dolgozója Szegeden: Bobor Bertold

2021 januárjában Bobor Bertold lett a hónap dolgozója Szegeden, aki kitartó, rugalmas és megbízható munkájával már sok éve dolgozik nálunk.

 

Több pozícióban kipróbálta magát, így most a vele készült interjút olvashatjátok.Mesélj egy kicsit magadról! Hol tanulsz, mit csinálsz szabadidődben?

Korábban az SZTE Bölcsészettudományi karán tanultam szociológiát, de az nem állt annyira közel hozzám. Így jelenleg a TTIK-n tanulok programtervező informatikusnak még 2 évig. Szabadidőmben eddig sokat játszottam videójátékokkal, de most már leginkább gitározni szoktam. Már nagyon régóta van gitárom, de sosem játszottam rajta, de most úgy voltam vele, hogy elkezdem, így tavaly augusztus óta gyakorlom.

Mikor kezdtél el először dolgozni?

Csak a Meló-Depón keresztül vállaltam diákmunkát. Először 2018 augusztusában kezdtem el dolgozni. Emlékszem is, hogy utána egyből kezdődött is az egyetem.

Tudnál mesélni arról, hogy milyen munkáid voltak eddig? Nagyon régóta dolgozol nálunk, ezt köszönjük szépen!

A legelső munkahelyem Algyőn volt, ott ruhás zsákokat pakoltam. Azt egészen sokáig csináltam. Majd a szegedi Vas-és Fémöntödében vállaltam munkát, ott is egészen hosszú ideig dolgoztam, de megszűnt a lehetőség. Ezen kívül voltak alkalmi munkáim is, amit még elvállaltam, mint például kijelzők felszerelése vagy fűtés szezonban fa pakolása. Jelenleg egy alumíniumipari cégnél dolgozom október óta.

Melyik munkádat szeretted és miért? Hol érezted magad a legjobban?

Az Öntöde volt az, amelyiket a legjobban szerettem. Jól is fizetett és szerettem is oda bejárni, mert mindig szívesen láttak és vártak engem. A közösség is nagyon jó volt, ahova bekerültem. Kicsit idősebbek voltak nálam, de nagyon jól kijöttem velük.

Szuper, ennek nagyon örülünk! Mi a legfőbb motivációd, ami miatt diákmunkát vállalsz nálunk?

Az egyetemen még nem sikerült az ösztöndíjat elérni, így egyrészt ezért is, másrészt azért, mert nem szegedi vagyok és az albérlet miatt is jól jön a pénz. Nyilván ezen kívül bulizni is kell valamiből. Jelenleg egy új gitárra is gyűjtök.

Mi volt a legfontosabb, amit kiemelnél, amire megtanított/fejlesztett rajtad a diákmunka?

Arra tanított meg a diákmunka, hogy sokat tanuljak és fejlődjek, mert amikor végzek, akkor inkább szeretnék majd a szakmámban, programozóként elhelyezkedni. Sajnos más jellegű pozíciókban a fizetés nem ad lehetőséget arra, hogy később egy lakást vegyek vagy hosszabb távon fenntartsak.

Volt vicces szituáció, amit szívesen megosztanál velünk és ami munkád során történt veled?

Vicces szituáció annyira nem volt. De egyszer voltam egy cégnél, ahol elektronikus kijelzőket kellett Miskolcon és Tatabányán felszerelni tömegközlekedési eszközök megállóiban. Nagyon tettszett az, hogy elvittek odáig, pedig 1-1 napos munkák voltak. Pozitív volt, hogy autóval mentünk, így az úton is tudtam a munkatársakkal beszélgetni és még sosem jártam korábban ezekben a városokban, pedig egyébként nagyon szép helyek.

Mi a tapasztalatod a Meló-Depóval kapcsolatban?

Nagyon sok féle munka van nálatok és soha nem megyek haza üres kézzel. Eddig mindig találtatok nekem munkát, így amikor ráértem, tudtam dolgozni.

Nagyon szépen köszönjük az interjút Bertold, és még egyszer gratulálunk a hónap dolgozója címhez!


További híreink
Február hónap Depósa Lakatos Zoltán!
március 07.
4 perces olvasmány

Február hónap Depósa Lakatos Zoltán, ezúton is gratulálunk neki!
Február Hónap Depósa Szegeden: Kemenczés János
március 30.
2 perces olvasmány

Egy vastelepen dolgozok, de jobban hangzik, hogy „vasember” vagyok.
Rád Vár a Szegedi Borfesztivál!
május 11.
1 perces olvasmány

Fesztiválozz és ünnepeld Szegedet a Meló-Depóval!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!