Tavaszi kortárs könyvajánló

Jelenleg sok helyre nem tudunk menni, a változatos programok kínálata is véges, ezért mi azt tanácsoljuk nektek, hogy fogjatok egy jó könyvet a kezetekbe, üljetek ki a kertbe, erkélyre vagy a parkba, és temetkezzetek bele a betűk világába. Ehhez hoztunk nektek egy kis ízelítőt a mi kedvenceinkből.

 

Változatos listát állítottunk össze, így reméljük, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Magos Judit: Demény - Most én ugatok

Szórakozásra és nevetésre vágytok? Szeretitek az állatokat, minden kutyát megsimogatnátok, megszeretgetnétek az utcán? Fejhangon visítotok a kölyökkutyák láttán?

Azt tanácsoljuk, hogy a könyv elolvasása előtt, mindenképpen lájkoljátok be Demény oldalát, mert a szórakoztató tartalmak mellett az állatvédelemről, a felelős állattartásról is tájékozódhattok. Az írónő kutyáival és macskájával él, ezt az életet mutatja be fanyar humorral, Demény szemszögéből. A könyv végigvezet az örökbefogadás folyamatán, majd a kutyatartás nehézségein, egyben boldog pillanatain.

Péterfy-Novák Éva: Egyasszony

Ez nem a legkönnyebb olvasmány, de biztos, hogy nem fogjátok tudni majd letenni! Az írónő saját történetét vetette papírra, egyfajta öngyógyítás volt a célja. A könyv végén az életet ünnepeljük, az újrakezdést és a békét. Ebben a jelenlegi, nehéz helyzetben szerintünk felemelő lesz egy olyan művet olvasni, ami arra világít rá, hogy mindig lehet jobb, az elfogadás segíthet a legnehezebb helyzeteket és túlélni, tovább lépni.Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Abban az esetben, ha egy kis pszichológiai témára vágytok, jó szívvel ajánljuk nektek az Örökölt sors című művet. A transzgenerációs mintákról szól, melyek akár egész életünkben elkísérhetnek. Hatással vannak a viselkedésre, érzelmeinkre, kapcsolatainkra. Olyan könyv ez, ami többszöri olvasás után is tud újat nyújtani és az életünk számos területén hasznosíthatjuk a tudását. Érdemes a könyvespolcon elöl tartani, hogy bármikor levehessük, és újra kinyithassuk egyes fejezeteit.Nyáry Krisztián: Így szerettek ők, első és második kötet

Igazán szép, megható történeteket találhattok mind a két könyvben, amelyek nagy íróink szerelmi életének apró részleteit mutatják be. Csodálatos képeket találhattok a művekben, amelyek egyfajta ismeretterjesztő jelleggel íródtak. Felejtsétek el az irodalom tankönyveket a gimiből, mert amit e két könyv elmesél, azoknak a sztoriknak a felét sem hallottátok még! Leporolja a klisékkel teli, olykor unalmas történeteket és betekintés enged nyújtani nagy íróink és költőink életébe.Edith Eva Eger: A döntés és Az ajándék – 12 életmentő lecke

Edith Eva Eger magyar zsidó származású író, pszichológus, Holokauszt-túlélő. Amerikában él és praktizál. Nagy sikerű könyvei az elmúlt években a sikerlistákra kerültek. A döntés című műve egy memoár, trauma feldolgozás, amiben megismerhetjük az életét, miközben visszaemlékezései révén a történelem egy sötét korszakába enged betekintést.2020-ban megjelent Az ajándék – 12 életmentő lecke című könyve szintén nem egy könnyű olvasmány. Nevezzük kézikönyvnek, gyakorlati tanácsadásnak. A romboló mintáktól, gondolatainktól segít megszabadulni. Pszichológiai hátterét taglalja a rossz viselkedésmintáknak és számos személyes történetet olvashatunk, amiket praxisából merít. Mind a két alkotás gondolatébresztő, empatikus és olvasmányos.Reméljük, hogy sikerült egy olyan listát összeállítanunk, ami segíthet kikapcsolódni nektek! A munka és a suli mellett pihentető olvasmányokkal találkozhattok, ha követitek a toplistákat, körülnéztek a könyvesboltok webshopjaiban.


Képek forrása: Bookline.hu 

További híreink
Based on true story - Igaz történeten alapuló filmek, könyvek
július 07.
4 perces olvasmány

Általában azért nézünk filmeket és olvasunk könyveket, hogy kiszakadjunk a saját életünkből, világunkból és felüdülésként elmerüljünk egy másikban.
A legjobb házi jégkrémek
július 28.
4 perces olvasmány

Hoztunk Nektek olyat top recepteket, melyeket könnyen meg tudtok otthon valósítani.
Adóbevallás 2020 / Personal Income Tax Return Information
január 27.
4 perces olvasmány

Ne felejtsd el letölteni az adóigazolásod!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!