Trend, amivel csak nyerni lehet – Bőrápolás okosan

A tudatos bőrápolás egyre nagyobb teret hódít magának a köztudatban. Ez pedig egy nagyon jó dolog. Kortól és nemtől függetlenül, mindannyiunk bőre hálás lenne egy kis odafigyelésért de pont, mint az ajándékozásnál szokás, nem elég, ha a legdrágábbnak, legfényesebbnek tűnő dolgot lekapjuk a polcról „ez biztos jó lesz” alapon. Szükség van többek között megismerésre, tervezésre és megvalósításra.

Nem szabad túlbonyolítani!


Kezdetben hamar elveszhetünk a különböző bázisú tonerek, szérumok és maszkok kavalkádjában, de nem szabad kétségbeesni! Ezekkel elég később foglalkozni, ha szükség van rájuk. Első lépésben ismerkedjünk meg a szentháromsággal: Tisztító, Hidratáló, Fényvédő. Ezekből már felépíthető egy sikeres rutin.

Kell egy kis önismeret

Nincs egy mindenki számára tökéletesen működő termék, ami az összes bajunktól egyszeriben megszabadít. Ahhoz, hogy tudatosan ápoljuk a bőrünket, tudatosan is kell vásárolnunk. Bemenni egy drogériába és lekapni az első szép dobozú terméket bátor dolog és noha a lottón is nyernek néha, korántsem biztos, hogy megéri a pénzkidobást.A bőrtípusunk meghatározása a kiindulópont. Normál, zsíros, száraz vagy kombinált? Milyen problémáink vannak? Pattanásos, érzékeny, esetleg vízhiányos a bőrünk? Ez azért is fontos, mert ha komolyabb dologról van szó, mindenképpen érdemes bőrgyógyászt felkeresni.

 

Ha meghatároztuk, mit szeretnénk kezelni, könnyebben tudunk választani, hiszen a legtöbb termékre ráírják, hogy mire is fejlesztették ki. Azonban még így is a bőség zavarában szenvedhetünk, a tömérdek márka által felállított svédasztalnál. Ezért is rendkívül hasznos az internet: szinte minden egyes termékről találhatunk véleményeket. Mások tapasztalatainak elolvasására megéri rászánni az időt. Akikkel hasonlóak az igényeink, azokkal valószínű, hogy ugyanazon hatásokat keressük, valamint egy-egy rossz döntést is elkerülhetünk.

„Nem minden arany, ami fénylik”

A skincare területén ezt akár szó szerint is vehetjük, hiszen nem ritka, hogy egyes krémeket aranydarabkákkal és egyéb, a luxus érzésével felruházott alapanyaggal reklámoznak, melyeknek valódi hatása azonban nincs, rosszabb esetben pedig csak kárt okoz. A parfüm is például egy olyan adalékanyag, amit érdemes hanyagolni a megvásárolt készítményeinkben. Léteznek teljesen megfizethető skincare gyártmányok, amik ugyanolyan hatásosak, sőt sokszor jobbak, mint hangzatos társaik.

Azt mondják, az vagy, amit megeszel, de


magadunkra azért ne kenjük.


Sok hírhedt DIY szépségápolási trükk és temérdek csodaszernek bélyegzett recept kering az interneten melyek alapanyagai főleg a konyhapultból kerülnek elő.

 

Míg a citrom és a szódabikarbóna süteményekben kifejezetten hasznos, az arcunkon garantáltan nem vezetnek kedvező végeredményhez. Az ecetet és a majonézt szintén hagyjuk meg a salátáinknak, a fogkrémet pedig a fogainknak ugyanis mindenfajta köztudatban elterjedt „jó” tanács ellenére, valójában nem szárítják le a pattanásokat. A szóbeszédek helyett hallgassunk a szakértőkre.

Indul a gyakorlat

A tisztítás reggel és este is az első feladat, legalább egy percig. A készítményt pedig mindig le kell öblíteni. Bánjunk gyengéden a bőrünkkel, ne vigyük túlzásba a tisztítást, ne szárítsuk ki vagy sértsük fel fizikai hámlasztókkal, illetve a mostanában felkapott tisztító kefékkel.

 

Következőnek jöhet a hidratáló, amire mindenkinek egyformán szüksége van, még az alapvetően zsíros bőrűeknek is. Reggel, este, tegyünk rá bátran, tegyünk rá eleget!

 

Végül pedig reggelente mielőtt elindulunk ne felejtsünk el fényvédőt felkenni az arcunkra, amit, ha tehetünk, napközben ajánlatos megismételni.

 

Új termékek bevezetésekor előfordulhat, hogy hirtelen több pattanással találjuk szembe magunkat, mint annak előtte. Ez rendkívül kedvszegő tud lenni, azonban itt is analizáljunk!

Ha a szokásos helyeken megjelenő, nem mély, gyulladt pattanásokról van szó, akkor valószínűleg „purging” szakaszba léptünk. Nem kell megijedni, négy héten belül ezeknek el kell múlnia. Ha négy hét után is problémákat tapasztalsz, illetve a piros foltok új helyeken tűnnek fel, valószínűleg rossz reakcióról van szó és le kell cserélni a terméket.

Kitartás!


Rendszeresen, lelkiismeretesen kövessük a felállított rutinunkat, hiszen az állandóság az egyik legfontosabb része a folyamatnak. Közben pedig olvassunk utána a dolgoknak, folyamatosan bővítsük a tudásunkat s ha már egészen magabiztosnak érezzük magunkat, lehet kísérletezni az extrább dolgokkal. Viszont figyeljünk oda rá, hogy a skincare maradjon self-care, azaz, ha úgy érezzük, hogy lestresszel minket, valamit változtatnunk kell.

Források:okosszepseg.com, Képek: unsplash.com

További híreink
Vicces történetek a fa alól
december 21.
4 perces olvasmány

És végre itt a karácsony! Ilyenkor minden családban történnek vicces események, melyeket utána évről évre emlegetünk. Pontosan ilyen történeteket gyűjtöttünk most Nektek össze.
Június hónap dolgozója Szegeden: Csíkos Barna
július 08.
2 perces olvasmány

A 2019. június hónap dolgozója címet Szegeden Csíkos Barna nyerte el!
Gondozásmentes dzsungel a lakásban – íme a világ legigénytelenebb növényei!
augusztus 04.
3 perces olvasmány

Ha te sem vagy a kertészek gyöngye, mégis vágysz némi zöld színre a lakásban, akkor most hoztunk neked néhány olyan növényt, ami meghálálják azt is, ha csak kevés időt tudsz rájuk fordítani.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!