Low budget karácsonyi ajándékok

Ha az ajándékozás nem is legfontosabb szeretet nyelvünk, a karácsonyi időszakban ez akkor is nagy szerepet játszik. Amikor ajándékot választunk szeretteink vagy ismerőseink számára természetesen a legfontosabb az ő ízlésükhöz igazítani. Ez a cikk igyekszik olcsóbb, megfizethetőbb ötleteket felsorolni különböző kategóriákban, hogy inspirálja a karácsonyi ajándékvásárlást. Még mielőtt belevágunk a listába, fontos leszögezni, hogy az olcsóság relatív, és amit valaki gondolkodás nélkül ki tud fizetni, másoknak nehezebb előteremteni.

Elsőként kezdjünk egy univerzálisabb ajándékcsomaggal. Nem csak az ünnepekre való készülődés vagy a vizsgaidőszak járhat sok stresszel, de a mindennapoknak is gyakran a részét képezi. A stressz csökkentéséhez bárkinek jól jöhet egy wellness csomag.  Ennek az összetevőit külön, együtt, vagy bármilyen variációban ajándékozhatjuk, és alapjában véve nem túl drágák. Ide tartozhatnak arc maszkok, fürdősók és bombák, nyugtató gyógyfüves teák, bőrradírok, illatosított gyertyák, esteleg a hideget enyhítő extra vastag zoknik.

A szépségápolás vonalánál maradva azoknak az ismerőseinknek, akik szeretik a körmükön kiélni a kreativitásukat, megmutatni az egyéniségüket, ajándékozhatunk körömlakkot, körömmatricát. Ezek mellett pedig számtalan kéz-és körömápolási termék közül válaszhatunk, ha ki akarjuk ezt még egészíteni.

Az olcsóbb ajándékok közül is olcsóbbak a telefontokok. Az üzletek és webáruházak tele vannak számtalan különböző design-nal a különböző márkák eszközeinek méreteihez igazodva. Ezek közül nagy eséllyel tudunk olyat választani, amiről a megajándékozott jut eszünkbe, és így illik a személyiségéhez. Viszont ezeket személyre is lehet szabni, közös képekkel vagy egyedi tervezéssel olyanná alakítani, amiről minden alkalommal mi jutunk a tulajdonos eszébe, amikor csak a telefonjára néz; ez pedig legtöbbünknél nagyon gyakori tevékenység. A tok mellé az adott telefonhoz illő töltő kábelt esetleg fülhallgatót is párosíthatunk, hiszen ezek általában fogyó eszközök, és bármikor jól jöhet egy tartalék.

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt jó ajándék lehet egy társas- vagy kártyajáték. Itt az árak között jelentős eltérések lehetnek, viszont vannak olcsó kategóriába eső darabok. Ezekben a legjobb, hogy a kibontás után már ki is lehet őket próbálni közösen a karácsonyfa alatt.

A megajándékozott ízlésének és lakásának megfelelően dekorációs elemeket is ajándékozhatunk. Lehet ez egy bekeretezett poszter, világtérkép, kézzel festett virágcserép vagy vicces figurák; bármi, amire csak gondolni tudunk. A poszterek egyik alternatívája lehet az olyan fém keret vagy kis égő sor, amire képeket lehet csiptetni. A kedvenc közös képeinkkel tehetjük ezt igazán különlegesség és személyessé.

Ha már karácsonyi ajándékozás, akkor nem maradhatnak ki a személyre szabott karácsonyfadíszek sem. Ezek lehetnek vicces, bolti termékek, esetleg adventi vásárokban kapható helyi kistermelők által készített egyedi darabok. Némi kreativitással és kézügyességgel pedig mi magunk is elkészíthetjük ezeket. A díszeket minden évben újra fel lehet akasztani a fára, de ha még ennél is jobban megtetszik, egy ablakot, ajtót vagy szekrény kilincsét is díszítheti egész évben, így nem kell azon aggódnunk, hogy túl idő-specifikus ajándékot választottunk.

Ha írásban szeretjük kifejezni magunkat, gondolatainkat, érzéseinket, akkor remek, és nagyon olcsó, ötlet lehet egy üveget vagy dobozt megtölteni kézzel írt cédulákkal. Ezek lehetnek idézetek, bátorító szavak, a megajándékozottal kapcsolatos érzéseink kifejezése vagy jókívánságok, esetleg emlékek vagy ötletek a jövőre. Ennek egy összefüggőbb változata lehet a levélírás, hiszen itt egy koherens szöveget kell megalkotni. Néha a legolcsóbb, de legszemélyesebb ajándékok érik el a kívánt hatást.

Utazáskedvelő ismerőseinket meglephetjük az utazást könnyítő kiegészítőkkel. Ilyen lehet például a nyakpárna, alvómaszk, a bőröndbe való sok zsebbel ellátott rendszerezők vagy a repülők előírásainak megfelelő folyadék tároló edények. Ezek kényelmesebbé teszik az utazást, de van, aki inkább nem veszi meg magának, viszont ajándékba kapva szívesen fogadja, és jó hasznát veszi.

Ha konyhatündérek vagyunk mi sem jobb ajándék ötlet, mint valami általunk készített étel. Ez jelenthet hosszabban elálló sütit, kandírozott vagy szárított gyümölcsöket, házi lekvárt, palacsinta vagy forró csoki alapmixet vagy akár karamellszószt. A lehetőségek tárháza ezen a területen szinte kimeríthetetlen, és a képzeletünk mellett talán csak a hozzávalók és a készségeink szabhatnak az alkotásnak határt. Arra érdemes figyelni étel ajándékozásakor, hogy hosszan elállót adjunk. Az ünnepek alatt annyi fogással találkozunk, hogy még egyre nincs szükség, viszont a következő hideg téli hónapokba hozhat egy kis melegséget és karácsonyi hangulatot, ha akkor tudjuk kibontani és elfogyasztani.

Végül, de nem utolsó sorban, állatbarát ismerőseink többsége nem tudna ellenállni egy játéknak vagy fajtától függően akár ruhának a kis kedvenceik számára. Ezek nem kerülnek sokba, de annál aranyosabban mutatnak a kisállatokon, és ha nem annyira ismerjük az illető személyiségét, a háziállataik kényeztetésével akkor sem lőhetünk nagyon mellé. Viszont érdemes kerülni a zajos játékokat, mert ha a kisállatok élvezik is, a gazdájukat hamar kimerítheti.

A felsorolás nem teljes körű, de reméljük, hogy elég sokszínű volt ahhoz, hogy inspirációt és ötleteket nyújtson az idei ajándékvásárláshoz.

Forrás: moneyunder30.com, képek forrása: unsplash.com, pexels.com

 

 

 

 


További híreink
Állatok Világnapja- felelős állattartás története
szeptember 29.
6 perces olvasmány

A felelős állattartás tömeges hiánya, az állatkínzások mindennapivá válása egy komoly probléma 2017-ben. Kollégánk, Lilla meséli el az Ő és Barka történetét. Olvass tovább!
Filmkritika: Annabelle- a teremtés
augusztus 16.
1 perces olvasmány

Az Annabelle 2, amely a címe alapján egy folytatás, igazából az első Annabelle film előtörténete. Olvasd el a Depósok kritikáját:
Holnap jönnek a ponthatárok!
július 22.
3 perces olvasmány

A ponthatárokról ettől függetlenül is a megszokott rendszerben, sms-ben értesülhetnek a felvételizők.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!