Tudtad, hogy már majdnem mindennek van világnapja? Hoztunk pár érdekeset!

Amennyiben a megszokott ünnepek már kezdenek unalmassá válni a számodra, és valamely izgalmasabb, ámbár annál furcsább indokok keresel az ünneplésre, akkor ez a cikk Neked szól!

Összegyűjtöttünk Nektek néhány érdekes, ellenben furcsaságokkal teli világnapot, amelyeket nyugodt szívvel tudtok Ti magatok is pirosbetűs eseménnyé iktatni a naptáraitokban.

1. A csók világnapja – január 22.

Január 22-én az emberek nagyobb figyelmet fordítanak szerelmükre, annak ellenére, hogy nem ez az időpont a csók hivatalos világnapja, hanem július 6-a, szóval felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért talál ki valaki egy ilyen eszementnek tűnő jeles napot. Az ok igen egyszerű lehet, fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos puszit adni a szeretteinket vagy éppen megcsókolni a szerelmünket! Természetesen ne csak ezen a napon álljunk bele egy-egy ilyen kedves gesztusba, ellenben így van újabb indokunk, hogy kinyilvánítsuk a szeretetünket mások irányába.

2. Fordított nap – január 25.

Ezen a napon, avagy január 25-én mindent fordítva kell tenni és mondani, mint ahogyan azt valójában gondoljuk. Engedd szabadon a fantáziád, lépj ki a komfortzónádból és cselekedj úgy, ahogyan azt sosem tennéd. Persze fontos ésszerű kertek között mozogni! Egészen egyszerű dolgokra kell gondolni: ha eldöntötted, hogy a megszokott és általad jobban kedvelt színű ruhákban pompáznál a nap folyamán, rúgd fel a konvenciókat, és vállalj be valami extrémebb darabot!

3. A kutyakeksz világnapja – február 23.

A jeles napot James Spratt, 19. századi amerikai gyáros elmékére hozták létre, aki lényegében a kutyáknak szánt finom falatok megálmodója volt. Ha teheted, akkor a kiskedvencednek bevált mennyiséget fejeld meg plusz egy-két darab keksszel, hidd el nem fogsz vele csalódást okozni!

4. Az udvarlás és a bókolás világnapja – március 1.

Egy holland férfi indította hódító útjára ezt az ünnepet, aki nem mellesleg a bókolás szakértője, könyvet is adott már ki, hogy pontosan milyen praktikákkal érdemes elcsábítani az általunk kedvelt személyeket. Értelemszerűen nem szükséges kivárni március elejét, hogy szerelmet vallj valakinek, de egy szép kezdeményezés vagy éppen belső motivációs erő lehet éppen ezen a napon megtenni ezt a nagy lépést.

5. Párnacsata nap – március 22.

Igen, nem meglepő, hogy sokatoknak rögtön valamilyen kollégiumi, nyári táboros jelenet ugrik be elsőre, ahogyan lassított felvételen fiatal lányok dobálják egymásnak a párnákat, de ez az ünnep nem ilyen fekete-fehér! Világszerte rendeznek ekkor párnacsata eseményeket, amelynek keretei között az emberek összegyűlnek, és elgyepálják egymást kisebb-nagyobb párnákkal, ezzel is hozzájárulva a stressz csökkentéséhez. Több szabály is van: puha párna lehet csupán a fegyvered, amellyel csak olyan embereket üthetsz meg, akiknek szintén párna van a kezében! Nem vicc, Budapesten is gyakran megrendezett eseményről van szó!

6. Radírnap – április 15.

Ezen a napon ünnepeljük az emberiség egyik legpraktikusabb találmányát, a radírt! Persze, az egyre dominánsabban digitalizálódó világban egyre kevesebb hasznát vesszük, mint korábban, de sokatok fejében élhet az emléke annak, hogy mekkora dolognak is számított a színes radír annak idején az általános iskolában!7. Különböző színű cipők világnapja – május 3.

Május 3-án, ha teheted, Te is húzz teljesen más színű cipőket a lábadra! Az esemény célja, hogy az emberek megtapasztalhassák azt, hogy milyen is másoktól különbözni, illetőleg milyen kilépni a komfortzónából! Ne foglalkozz másokkal vagy éppen a látványod miatt kialakult véleményekkel, érezd magad szabadnak, és viselj felemás cipőket!

8. Szürke-nap – május 25.

Divatkörökből terjedt el ez az ünnep, amelynek keretei között bárki megmutathatja, hogy egy jelentéktelennek tartott szín különféle árnyalataival hogyan lehet játszani, és mi mindent lehet kihozni belőle! Nem csupán az magadra öltött ruhadaraboknak kell a szürke valamely árnyalatában pompáznia, de az outfit mellé párosított kiegészítőknek is.

9. Garfield napja – június 19.

Nagy eséllyel Te magad is ismered a cinikus és álmatag macskát, Garfieldot! Nos, nem csupán a mozivásznakat hódította meg az ikonikus kisállat, hanem a naptárakat is, így június 19-re tehető a róla megalkotott ünnepnap! Magát a karaktert, Jim Davis illusztrátor, a saját nagyapjáról mintázta, és szinte egy csapásra hatalmas sikert aratott.

10. A sár napja – június 29.

Külföldön több helyen is tartják, nálunk ezzel ellentétben kevesen ismerik. Annak apropóján kapott saját világnapot, mert szinte az egész világon megtalálható, majdnem az egész világon ismerik, könnyen előállítható, környezetbarát, sokféle játékra alkalmas, és a festékkel szemben kimosható a ruhából!11. A lustálkodás világnapja – augusztus 10.

Ha nehezen ébredsz meg reggelente, ha hétvégén esetleg szeretsz minél tovább az ágyban hemperegni, ha számodra a tökéletes kikapcsolódást a lustálkodás jelenti, akkor ezt az augusztus 10-i ünnepet Neked találták ki!

12. A tojás világnapja – október második pénteke

Első körben a Nemzetközi Tojásszövetség hirdette meg, 1999-ben, azzal a céllal, hogy a vitaminokban gazdag, nélkülözhetetlen fehérjeforrásra felhívja a figyelmet. Ennek eredményeképpen ma már 30 országban rendezik meg, sőt, 2015-ben ehhez a világnaphoz kapcsolódóan került lebonyolításra a Tojásfesztivál Kecskemét szívében!

Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu
Képforrás: www.pexels.com
Írta: Kis Zoltán 

 

 



További híreink
Koli vagy albérlet – avagy mit válasszak, ha választhatok?
szeptember 17.
4 perces olvasmány

Sok sikert kívánunk a félévkezdéshez, albi/kolikereséshez mindenkinek!
Rend a lelke mindennek!
január 03.
2 perces olvasmány

A feng shui egy olyan kínai térrendezési módszer, amellyel kellemesebbé, kényelmesebbé tehetjük a környezetünket. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, akkor garantált az energiadús környezet.
Október hónap Depósa Takács Réka!
november 28.
3 perces olvasmány

Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!