Színészlegendák és leghíresebb mondásaik!

Az egyik ok, amiért az emberek előszeretettel fogyasztanak filmeket, azok az emlékezetes idézetek, ugyanis néhány ilyen aranyköpés áthatják a társadalmat, és az emberek mindennapi párbeszédjének részévé válnak.

Azonban nincs két egyforma idézet: vannak, amelyek a forgatókönyv megírásakor megszületnek, de akadnak olyan szólások is, amik a színészek improvizációjának szüleményei, amelyek lényegében a valós tapasztalataik kifigurázásai lehetnek. Ebben a cikkben elhoztunk Nektek 3 színészlegendát és nagy elszólásaikat!

Arnold Schwarzenegger: „I’ll be back.”

A színész klasszikus mondása az 1984-es Terminátorban bukkant fel, és hatalmas port kavart Schwarzenegger és a film rendezője, James Cameron között. A film felénél Arnold gyilkos androidja üldözi Sarah Connort, a főszereplőt, a rendőrőrsre, ahol nyilatkozatot tesz. Első körben azt kéri, hogy láthassa őt, majd a kérés megtagadását követően hangzik el az ikonikus mondat. Schwarzenegger azt gondolta, hogy a mondatnak a következőképpen kellett volna elhangoznia: „I will be back.” Az ok egészen egyszerű: sokkal karakterhűbbnek és robotosabbnak vélte ezt a verziót. Pontosan ez okozta a konfliktus a színész és a rendező között. A színész a következőképpen emlékszik vissza a történésekre:

Cameron megkérdezte: „Most te vagy a forgatókönyvíró?” Ez csak egy szó! Ne mondd meg, hogy írjak, én sem mondom meg neked, hogy kell színészkedni. Erre én [Schwarzenegger] a következőt mondtam neki: „Miről beszélsz? Minden percben megmondod, hogy hogyan is játsszak!” Erre csak annyit felelt: „Arnold, azt gondolod, hogy furán hangzik, de nem! Ami nagyszerűvé teszi az egészet, hogy máshogyan szólsz, mint én vagy Charlie. Pontosan ez az, amitől működik!Emily Blunt: „Yeah, I’m hearing this, and I want to hear this.”

A 2006-os Az ördög Prádát visel című filmben Anne Hathaway egy feltörekvő újságírót alakít, aki a csúcsdivat világában kap állást az ikonikus tervező és a Runway magazin főszerkesztője, Miranda Priestly [Meryl Streep] asszisztenseként. Ennek hatására Hathaway által megszemélyesített karakter szembekerül Priestly ambiciózus asszisztensével, Emily Charltonnal, akit Emily Blunt alakít. A film elején Sachs [Anne Hathaway] megpróbálja megvitatni Charlton vállalati ügyeit, de az utóbbi leállítja őt a következő mondatával: „Ezt hallom” – mondja, miközben a kezével beszélő szájat utánoz, „És ezt akarom hallani” – csukott szájat utánozva. 
Blunt egy 2015-ös Vanity Fairnek adott interjúban mesélte el a legendás megszólalása hátterét, amelynek forrása egy nagyon frusztrált anyuka volt, aki gyermekével küzdött meg a bevásárlóközpontban. A következőképpen fogalmaz:

„Szeretem megfigyelni az embereket az utcán, azt hiszem, hogy olyan emberekből merítek, akikkel találkozom. Láttam például egy anyukát a gyerekéhez beszélni egy szupermarketben, amikor ezt a filmet forgattuk. Kiabált a gyerekével, majd kinyitotta a kezét, majd összecsukta azt, és úgy szólt: „Igen, hallom, de ezt akarom hallani”. 

Clint Eastwood: „Make my day:”

A Piszkos Harry franchise egyik nem hivatalos szabálya, hogy minden filmhez kell egy olyan szekvencia, amelyben Clint Eastwood karaktere, Harry Callahan rendőrfelügyelő olyan helyzetbe kerüljön, amely elég indok arra, hogy lelőjön egy csomó bűnözőt.

Az 1983-as Az igazság útja című filmben Callahan éppen egy kávézóban próbálja meg elfogyasztani a reggelijét, amikor rablók egy csoportja zavarja meg az emberek nyugalmát. Miután egy rabló kivételével mindenkivel végzett, Callahan a rablóra célozza revolverét, és azt mondja: „Megcsináltátok a napomat,” 
Az idézett fenyegetés forrása nem pontos, több eltérő sztori jelenti annak hátterét. Egyes források szerint a Magnum ereje forgatókönyvírójának, John Miliusnak tulajdonítják, míg mások Az igazság útja társírójának, Charles B. Pierce-nek, aki állítólag az apjától idézett. Eastwood tudta, hogy a mondása hatásos, de senki nem számított arra, hogy a filmtörténet egyik legtöbbet idézett és parodizált sora lesz.

Írta: Kis Zoltán
Forrás: www.ranker.com
Képforrás: www.pinterst.com


További híreink
Vissza a moziba!
június 03.
4 perces olvasmány

- avagy mit nézzünk meg végre?
Nyári házi hűsítő enni- és innivalók
június 27.
4 perces olvasmány

Amikor tombol a nyár, és sorban dőlnek meg a meleg rekordok, akkor érdemes nem csak kívülről, hanem belülről is hűsíteni magunkat.
Másnap? Csakis másnak!
január 17.
3 perces olvasmány

Másnap? Csakis másnak! Mutatjuk mit tegyél a megelőzés érdekében!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!