Húsvét a koronavírus idején. Hogyan?

Pár nap és itt a húsvét. Hát valljuk be, nem erre számítottunk, mikor a téli szünet végével elkezdtük számolgatni a tavaszi szünetig hátralevő napokat.

 

Ráadásul pedig csodás idő várható húsvét hétvégéjére, azonban a jelenlegi vírushelyzetben mégis mindenhol azt halljuk, hogy „Maradjunk otthon!”. Mi lesz így a locsolkodással, családi ebédekkel, rokonlátogatással?Valóban ne arra számítsunk, mint a korábbi években megszoktuk, rendhagyó lesz az idei ünnep. Viszont szeretnénk benneteket jobb kedvre deríteni, és megmutatni, mit hozhatunk ki az idei húsvétból. Ne felejtsük el a hagyományokat, vigyünk színt a hétköznapokba az ünnepléssel, a készülődéssel.

 

A jelmondatunk: ha kaptunk egy citromot, csináljunk belőle limonádét vagy kérjünk hozzá tequilát!

Mindenütt jó, de legjobb otthon


Először is gondold végig, ha te otthon töltheted az ünnepeket, és ráadásul egészségesen, akkor nagyon szerencsés vagy! Sajnos a jelenlegi helyzetben rengetegen cserélnének veled: akik külföldön ragadtak, akik kórházban vagy otthoni karanténban igyekeznek kigyógyulni a vírusból, vagy akik bármilyen önkéntes elhatározás alapján úgy döntöttek, nem utaznak haza a családjukhoz a fertőzésveszély miatt.

Alkalmazkodjunk!


Az utóbbi időben ez a képességünk nagyon sokat fejlődött. A személyes locsolkodás most elmarad (de valljuk be, ezt nem annyira szerettük már), eljött a virtuális locsolkodás ideje! Akár a Messenger segítségével küldhetünk videoüzenetet, szavalhatunk locsolóverset, a kölni illatát pedig maximum elmeséljük a lányoknak.Dekoráljunk!

 

Dekorálj, hiszen itt az idő, hogy a lakásba csempéssz egy kis tavaszt, húsvétot. A sok számítógép előtti görnyedés közben igazi felüdülés egy kis kreatív hobbi! Korábbi cikkünkben remek ötleteket gyűjtöttünk össze, melyek nem csak mutatósak, ráadásul a legtöbb otthoni alapanyagokból is elkészíthető.

 

Tudtad, hogy akár céklával is tudsz festeni tojást? Írtunk már nektek a természetes anyagokkal történő tojásfestésről, és gyűjtöttünk pár vidám mintát, melyet könnyen kivitelezhetsz otthon!A lényeg, hogy légy kreatív és leleményes.

Húsvéti menü


Természetesen ne feledkezzünk meg a húsvéti menüről sem, még ha kisebb létszámban is ünneplünk! A húsvét mégiscsak a sonka, tojás és torma miatt az igazi. Szuper húsvéti süteményeket találhatsz a neten, ha eddig nem sütöttél itt az ideje belevágni. Kezdd az egyszerűbb receptekkel, „bögrés sütikkel”, hiszen ezek a legjobbak!Csak pozitívan!

 

Nem könnyű az otthonmaradás, de az lebegjen a szemünk előtt, hogy ezt a jövőnkért tesszük, és ha most minden tőlünk telhető korlátozást betartunk, a Karácsony már más lesz!

 

Végezetül pedig őrizzük meg a humorérzékünket!

Képek forrása: freepik.com; pixabay.com

További híreink
DIY karácsonyi dekoráció - természetes anyagokból
december 16.
3 perces olvasmány

Olyan karácsonyi dekorációötleteket gyűjtöttünk össze nektek, melyeket természetes alapanyagokból tudtok elkészíteni, sőt!
Te mi leszel, ha nagy leszel?
február 07.
4 perces olvasmány

Ezek a szakmák biztosan nem jutnának eszedbe!
Rend a lelke mindennek!
január 03.
2 perces olvasmány

A feng shui egy olyan kínai térrendezési módszer, amellyel kellemesebbé, kényelmesebbé tehetjük a környezetünket. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, akkor garantált az energiadús környezet.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!